Renties, officiële naamsponsor voor de Ypres Rally!

Elk jaar is Ieper het magistrale decor voor deze jaarlijkse rally. Sinds 2018 zijn wij trotse naamsponsor van dit event waarvoor heel wat rallyliefhebbers van over heel de wereld afzakken naar Flanders Fields.

Renties Ypres Rally wordt een manche van het WRC 2021!

Voor de eerste keer in de geschiedenis zal een manche van het FIA World Rally Championship in België verreden worden. De FIA heeft de Renties Ypres Rally Belgium als slotwedstrijd van het FIA Wereldkampioenschap Rally 2021 op de kalender gezet. Van 13 tot 15 augustus zullen de beste rallyrijders van de wereld een schitterende driedaagse en op en top Belgische rally voorschotelen, als grandioze finale van het Wereldkampioenschap.

Drie dagen – 288 kilometer

De klassementsproeven op vrijdag en zaterdag worden aangepast aan het format en de timing van het Wereldkampioenschap. Er zullen telkens twee lussen van vijf klassementsproeven afgewerkt worden. Op zondag worden er klassementsproeven gereden op en rond een ander icoon van de Belgische autosport, het circuit van Spa-Francorchamps. De slotdag telt twee klassementsproeven in de omgeving van het circuit, in Ster en Malmedy, en een klassementsproef waarbij het F1-circuit gebruikt wordt. Die proef zal ook gebruikt worden als PowerStage. In totaal zal de Renties Ypres Rally Belgium een parcours van ongeveer 300 km tegen de klok presenteren.

Tickets voor de Renties Ypres Rally Belgium

De droom van alle Belgische rallyfans om ooit een WRC-manche in eigen land te kunnen bijwonen, wordt werkelijkheid.

Voor het eerst het WRC in België

“Het is een eer voor België om een manche van het FIA World Rally Championship te mogen verwelkomen,” vervolgt François Cornelis, President van de Royal Automobile Club of Belgium. “Autosport is erg populair in België en met Thierry Neuville en Stoffel Vandoorne hebben we toprijders op het hoogste echelon in de internationale autosport. Na de Formule 1, het WEC en World RX, komt nu ook het FIA WRC naar ons land, meer bepaald naar de Renties Ypres Rally Belgium, en daar zijn we erg trots op.”

Renties Ypres Rally 2018 aftermovie

Renties Ypres Rally 2019 aftermovie